قساوت و بيرحمي با حيوانات سناريويي است كه سكانس آخر ندارد. يك روز، ماده خرسي را درسميرم در برابر تولههايش سلاخي ميكنند و بعد شكم تولههايش را پاره پاره ميكنند و روزي ويدئويي از دار زدن حيواني ديگر منتشر ميكنند. كشيدن حيوان روي آسفالت، آتش زدن الاغ و شكستن دست و پا و كور كردن پلنگ بخشي ديگر از اين نمايشهاي تمام نشدني است. حالا در تازهترين حيوانآزاري، روباهي را كه با طناب بستهاند زنده زنده گوش و دم ميبرند.
تصاوير تكاندهنده اين رخداد تلخ كه شنبه گذشته و همزمان با ميلاد پيامبر گرامي اسلام(ص) در فضاي مجازي منتشر شد موجي از احساسات شهروندان را برانگيخت. اين ويدئو كه زمان آن يك دقيقه و 10ثانيه است نشان ميدهد كه مردي روستايي ابتدا 2گوش روباه بخت برگشته را با كارد قطع ميكند وسپس دم حيوان را كه از درد بيتابي ميكند با كارد جدا ميكند. بخش غم انگيز ماجرا اينجاست كه شماري از دختران و پسران نوجوان همراه با مردان وزنان در كمال خونسردي تماشاگر اين نمايش هولناكند. آنطور كه در فضاي مجازي منتشر شده محل وقوع اين جنايت روستاي شختان از توابع شهرستان پيرانشهر است. اكنون اين پرسش بزرگ مطرح است كه چه سازمان يا نهادي مسئول است؟
دكتر اسماعيل كهرم در اينباره به همشهري گفت: حفاظت از حيات وحش يك ضرورت است اما وقتي در منطقهاي محيطبان به اندازه كافي وجود نداشته باشد بديهي است كه افرادي به دور از چشم محيطبانان دست به چنين تخلفاتي ميزنند. اين وقايع تازگي ندارد و متأسفانه هرازگاهي در گوشهاي از كشور اتفاق ميافتد اما محيطزيست به محض اطلاع از وقوع جرم، آن را پيگيري ميكند و متخلف يا متخلفان را دستگير كرده و بهدست قانون ميسپارد. اين استاد حيات وحش با اشاره به اينكه در اين زمينه قانون كافي وجود دارد و متخلفان راه گريزي ندارند، تصريح كرد: در يكي از بندهاي سياستهاي كلي نظام مرتبط با محيطزيست كه از سوي رهبر معظم انقلاب به 3قوه ابلاغ شده بر حفاظت از حياتوحش و مقابله با حيوانآزاري تأكيد شده است، اما همانطور كه اشاره شد سازمان نيروي انساني كافي براي مقابله با اين تخلفات در اختيار ندارد.
كهرم يكي از راهكارهاي مقابله با حيوانآزاري را ورود تشكلهاي مردم نهاد دانست وگفت: خوشبختانه تشكلهاي متعددي براي حمايت از حيوانات شكل گرفته كه برخي از آنها تحت لواي دانشكده دامپزشكي فعاليت ميكنند. اين تشكلها ميتوانند علاوه بر ارتقاي آگاهي مردم بهويژه روستاييان و جوامع محلي ياريگر محيطبانان براي مقابله با پديده شوم حيوانآزاري باشند. اختصاص درسهاي مرتبط با نكوهش حيوانآزاري در كتابهاي درسي مدارس و ورود رسانهها بهويژه صداو سيما براي اطلاعرساني از ديگر مواردي بود كه كهرم برآن تأكيد كرد.
نظر شما